Berras antologier på utrikiska

Locked Rooms and Open Spaces (The Battered Silicon Dispatch Box, tryckt 2007 i Kanada) är en antologi med omöjliga brottsligheter författade av svenska författare under mer än 150 år. Den inleds med August Blanches klassiker Lars Blom (1857), som utsetts till en ”Mystery Classic” av Alfred Hitchcock’s Mystery Magazine och den avslutas med Ahrvid Engholms Ledtrådar (2002), som utsetts till en modern klassiker av Johan Wopenka, som också har skrivit förordet till boken. Berra översatte och sammanställde antologin.

Locked

Om Locked Rooms and Open Spaces  skrev Arun Kumar på The Ingenious Game Of Murder’s  sida att det finns ”en del storartade berättelser i den här samlingen och den kan sannerligen tävla om uppmärksamhet med andra storartade antologier som vi tycker så mycket om. Ett måste att ha och ett måste att läsa för alla som gillar sluta rum-mysterier.”

http://gameofmurder.blogspot.se/2013/07/locked-rooms-and-open-spaces.html

Berras andra antologi på engelska, Crime – the Swedish Way (2008), trycktes i USA och innehåller noveller av följande dåvarande medlemmar av Novellmästarna: Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Björn Hellberg, Ritta Jacobsson, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid och Ulla Trenter. Berra översatte och sammanställde antologin, som delades ut på Bouchercon i Baltimore 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s