Man blir glad av att läsa om Gardar

”Man blir glad av att läsa om Gardar. Han är en synnerligen sympatisk karaktär och det finns mycket att lära av honom. Hela boken utstrålar gott humör och berättarglädje. Det är inte utan att man skulle vilja ha lite mera.” Så skriver Nisse Scherman om Gardar Gåtlösaren på sin blogg ”Tankar från en samlares hjärna”. Man kanske kan tolka det som at Gardar precis som ABBAs sånger tillhör må-bra genren, för visst blir man glad av Mama Mia.

Nisse Scherman skriver vidare bland annat att Gardar ”löser små och stora mysterier. Allt som oftast är det grova brott som är begångna, och omgivningen står frågande. Men Gardar är smart. Han listar ut de mest besvärliga kriminalhistorier och blir för det rikligt belönad. Det är hans jobb helt enkelt.”

Scherman tycker också att boken är bildande: ”Läsaren får på ett lättillgängligt sätt lära sig mycket om livet under denna tid. Gardar är också på resande fot. Han är skåning men färdas till Birka och Gotland. Även Konstantinopel får några besök. Vart han än beger sig finns det kriminalgåtor att lösa. Och man får lära sig hur det såg ut på dessa platser.”

Nisse Schermans efterlysning efter mera Gardar ska inte behöva förklinga ohörd. Tre tiondedelar av en fortsättning på Gardars saga föreligger i manus.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s