Minsta bokmässan 2014 (årgång elva)

För elfte gången avverkades Sveriges minsta bokmässa arrangerad av eminente cassiospejaren Ulf R. Johansson och Zen Zats Bertil Falk hemma hos Ulf R. på Södra Förstadsgatan i Malmö på Kanelbullens dag. Den här gången var också Kaeth ”Kanelbullens dag” Gardestedts förlag Soleka på plats och Kaeth bjöd på hembakade kanelbullar. Som vanligt förevigade Hanne Hjerrild Lindström denna remarkabla händelse i Malmö i en rad bilder. Således fångade hon Kaeth i denna ”leonardo-da-vinska” eller kanske man ska säga “alexander-roslinska” stilstudie. Alexander var ju från Malmö!

P1010951

Soleka ställde upp med bland annat Bengt Roslunds bok Skam den som ger sig, en bok som är en hyllning till TV-pionjären Gunnar Ollén, som innan han avled 100 år gammal fick ett exemplar av boken. Se Tidningen Kulturen: http://www.tidningenkulturen.se/artiklar/litteratur/essaeer-om-litteratur/18043-en-tv-man-som-aldrig-gav-sig

Zen Zat ställde upp med Kjell Rynefors novellsamling Pacifica. Kjell avled nyårsafton 1986-1987 när han försökte rädda sin två minsta barn från att brinna inne. Men han räddade sin dotter Anna Rynefors genom att ropa och uppmanna henne att hoppa. Det gjorde hon.

P1010932

Anna som är riksspelman var med på minsta bokmässan och spelade säckpipa. Här ser vi henne med säckpipan i högsta hugg. Bakom henne skymtar balettskaparen (Aniara) och konstnären Rolf Hepp och Jan Reimer som gör djupdykningar i gamla tidningar och fiskar upp skräcknoveller som han publicerar i ”Kring aftonlampan”. Och här ser vi Kjell Rynefors hustru Ingrid Rynefors, som höll ett känsligt anförande om sin make, vetenskapsmannen, solforskaren, fanzineutgivaren av Cosmos Bulletin och sf-novellisten.

P1010957[1]

Bland stamgästerna på bokmässan fanns Anna-Mi Wendel, journalist, novellist med mera, här i samtal med Rolf Hepp.

P1010909

Värden Ulf R. Johansson, ser här så häpen ut att den andre arrangören Zen Zats Bertil Falk kliar sig i huvudet. Bertils roman Gardar Gåtlösaren, som kommit på Förlaget Orda, fanns också med.

P1010921[1]

Och här lyssnar ett uppmärksamt gäng på begivenheterna. Från vänster Rolf Hepp, astronomen Peter ”Jakten på liv i universum” Linde, Jan Reimer och Björn Kumm.

P1010943

Vad har Karl Palm gemensamt med textilkonstnärinnan Tora Greve? Båda som vi ser här är slängda i solförmörkelser och medlemmar av Tycho Brahe-sällskapet. Tora krängde sina sf-böcker i Ulf R:s kök

P1010910

Som lämplig avslutning ett foto taget av PeterLinde som visar Ulf R. Johansson i rollen som Errol Flynn inbegripen i en fäktscen med byteskomikern och författaren Gunnar  Bernstrup.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s