Nya synpunkter på Gardar Gåtlösaren

I Trelleborgs Allehanda har Lars Thulin skrivit en artikel om “Gardar Gåtlösaren”, där han bland annat skriver: “En  ny, bra idé till en deckarkaraktär som ingen tänkt på förut, var vad spänningsförfattaren och Västra Alstadbon Bertil Falk sökte. Svaret på gåtan blev – en gåtlösare. Född i Skåne på 900-talet och en väl sedd gäst exempelvis i Trelleborgen. Gardar Varins son, kan det vara  nästa deckarnamn på allas läppar efter Hamilton, Beck och Wallander?”

Och Lena Andersson skriver på Tidningen Kulturen så här om “Gardar Gåtlösaren”:

“Boken skildrar brytningstiden mellan asatro och kristendom och vilka följder och konflikter som uppstår mellan människor på grund av det. Gardars resor och äventyr tar honom från hemorten i Skåne till flera andra platser runt om i världen.

Jakten på en mördare för honom till Konstantinopel, där han träffar kejsaren och hjälper honom med ett svårlöst fall. En annan gåta Gardar tvingas lösa är den om den så kallade draken som äter upp små barn.

Bertil Falk har arbetat som dagstidnings- och tevejournalist, dokumentärfilmare, närradioproducent, författare, översättare och föredragshållare. Med Gardar Gåtlösaren låter han med språkets och fantasins hjälp teckna ett vikingaporträtt av en man som ligger något före sin tid i form av rationellt tänkande och empati. Samtidigt är Gardar en komplex karaktär vars känslor och handlingar inte alltid går att förutse.”

9789175539782_200_gardar-gatlosare_pocket[1]

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s