En klassiker på direkten!

Per Olaisen är mest känd för att han har ett antikvariat i Falkenberg samt att han under årens lopp publicerat mängder av deckarnoveller av olika författare, dels i CDM, som just nu ligger nere, och dels i form av novellsamlingar. Han är också översättare och skriver ibland egna berättelser. Han har nyss slagit till med novellen ”Minusmördaren” Som Ahrvid Engholm på SKRIVA-sidan utnämnt till en ”Instant Classic”:

”Det är dubbelt science fiction. Dels utspelar den sig i en framtid då brottslingar skickas till helium3-gruvorna på månen, dels snuddar den vid psi-liknande krafter. En serie mord inträffar i en liten byhåla och vid varje mord efterlämnas ett budskap som säger “71-1”, “12-1” osv, “Minusmördaren” som pressen döper gärningsmannen till (strecket skall utläsas som minus). Det är sällan man ser nya intrigidéer, men här får vi en som dessutom används på ett bra sätt.”

SWScan00246

Och på Tidningen Kulturens sida har Zen Zats alter ego beskrivit ”Minusmördaren” som ” en av de bästa berättelser som jag läst på mången god dag.” Två starka omdömen av två personer som läst väldigt många noveller under årens lopp. Det vore synd om denna pärla skulle slinka förbi obemärkt. När en svensk författare lyckas till 100 procent i den svåra konsten att skriva noveller borde det gå som en våg av hänförelse bland dem som lärt sig läsa. Låt inte den stumma titeln ”Fem berättelser” lura er. Bakom titeln döljer sig inte bara ”Minusmördaren” utan fler noveller av Per Olaisen och Mattias Holmesson,

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s