I USA handlar det om kvinnor

Det är inte tänkt att Zen Zat ska ägna sig åt politiska kommentarer, men det som utspelar sig i USA just nu inför presidentvalet om tre år är förbaskat intressant. Allt pekar på att Hillary Clinton blir demokraternas kandidat och USA:s första kvinnliga president. Opinionsundersökningar pekar på det, republikanerna tror det och har redan inriktat sig på att kritisera henne och hennes partivänner tror det och uppmanar henne att ställa upp. Hon har inte bestämt sig, säger hon, men hon agerar som om hon vore en kandidat.

Men det finns en annan kvinna bland demokraterna, nämligen Elizabeth Warren, som formligen älskas av partiets liberaler, inte minst bland kvinnorna. Och det som just nu har hänt är att New Republics Noam Scheiber i en uppmärksammad artikel hävdar att Hillary Clintons mardröm är att ”det demokratiska partiet inser att dess själ finns hos Elizabeth Warren”.

EliHil Warren och Clinton.

För även om Hillary Clinton i de flesta avseenden står upp för den hårt drabbade medelklassen, så är hon till skillnad från Elizabeth Warren inte en hårdhänt kritiker av Wall Street. De flesta av Hillary Clintons nära vänner står nära Wall Street. Om allt detta finns att läsa här:

http://www.newrepublic.com/article/115509/elizabeth-warren-hillary-clintons-nightmare

Så lägg namnet Elizabeth Warren på minnet. Hon är en aktivist för konsumenter och medelklassen och som sådan ett hot mot Hillary Clinton, enligt artikeln i New Republic. Men det finns en annan möjlighet som många demokratiska partiarbetare redan tagit fast på. Nämligen en Clinton-Warren ticket.

Clinton-Warren-2016

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s