Välkommen till Zen Zat

Zenlogo

Nu finns det fyra noveller under fliken Veckans novell! Och här ett bildsvep från Sveriges minsta bokmässa 2013.

Mingelbild

Mingelbild av Ulf R. Johanssons hovfotograf Hanne Lundström från Sveriges minsta bokmässa då Zen Zat släppte Ulf R:s astronomiska bok “Stjärnfall”. Det var så packat med folk att Topsy Lindbloms gamla Nalen-slogan “Folkligt! Festligt! Fullspikat!” fick förnyad livskraft och om finansminister Borg varit på plats hade förmodligen begreppet “trängselskatt” föresvävat honom.

Bokbordet

Samling vid bokbordet. I förgrunden till höger med det vackra leendet Ulf R:s hovfotograf Hanne Lundström som för ögonblicket överlämnat kameran till sin make. Ulf R. själv skymtar i framåtböjd dedikationställning längst nere till vänster.

PeterTora

Besökare från andra bokförlag: För dagen randige astronomen Peter Linde, som nyss kommit med boken “Jakten på liv i universum” och solforskande textilkonstnärinnan Tora Greve, som lika nyss kommit med tredje delen i sin science fiction trilogi, var anslående inslag i mingelbilden.

Reimer

Jan Reimer, som ger ut “Kring Aftonlampan” med gamla godbitar i novellformat, förser sig här med mästerkocken Amarjot Singhs indiska kikärtsoppa, som många mässgäster ville ha receptet till.

Full swing

Och här har vi Ulf R. Johansson i full swing vid bokbordet.

CeNi

Cecilia Falk. Nicholas Reilly och Dan Salomonsson, som var den som tryckte Zen Zats böcker i början av bokutgivningen för 15 år sedan.

UlfBer

Ulf R. och Zen Zats förläggare.

Mässbesölkare

Mässbesökare begrundar bokutgivningen.

Och härunder ser Du både fram- och baksidan på Ulf R:s astronomibok “Stjärnfall”.

Star

Och den text som här följer har drabbats av tidens gång och tillhör för gott det förflutna.

Och nu har Ulf R. tillsammans med förläggaren hämtat böckerna på tryckeriet i Malmö. Det är Ulf R:s tredje bok. De båda första kom på ett annat förlag, men han har nu gått över från Bonniers till Zen Zat.

Varmt Välkommen till Zen Zats bokmässa – Sveriges minsta – som förra året firade nioårsjubileum. Lördagen den 21 september är det dags för tioårsjubileum. I år släpper Zen Zat sin första (officiella) faktabok, den handlar om astronomi och heter Stjärnfall. Författare är Ulf R. Johansson. Dagen till ära kommer vår favoritkock Amarjot Singh att servera indisk husmanskost. (Smaskens!) Här nedan bilder från tidigare orgier. Vi ser  Gunnar Bernstrup underhålla med gitarren i högsta hugg.  Den skäggige mannen till vänster på nästa bild är Ulf R. och det är hemma hos honom på Södra Förstadsgatan 82, 4 trappor i Malmö som mässan öppnar den 21 september kl. 16.00 till och med 20.00. Öppet hus. Kom och gå som Du vill. Som vanligt blir det presentationer, mingling och mygel och hög stämning – det handlar numera om en kulturell höjdpunkt i Malmös kulturspäckade stad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

massa3

Sveriges minsta bokmässa 2006: Ahrvid Engholm signerar exemplar av sin novellsamling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s